Kyllingmiddag

Mine mathøydepunkter den siste måneden. På universitetet lærte jeg nylig hvordan jeg skal lede…

Mine mathøydepunkter den siste måneden 🤤🙌. På uni lærte jeg nylig hvordan man gjennomfører en dietthistorie, som i hovedsak analyserer hvordan en typisk spisedag ser ut for en bestemt individual (dette inkluderer estimater av porsjonsstørrelser, eventuelle drikkevarer og tidspunktet for å spise). Tiden en individual våkner og legger seg er også registrert. Denne typen kostholdsvurdering hjelper en utdannet utøver (dvs. en ernæringsfysiolog) med å beregne mengden energi og viktige næringsstoffer en individual vanligvis vil konsumere. Dataene sammenlignes deretter med næringsreferanseverdiene (NRV) for personens alder, kjønn og livsfase. Basert på en individuals høyde, vekt og fysiske aktivitetsnivå (PAL) vil mengden energi (kJ) som kreves for å leve et sunt liv variere. En aktivitet for den uken på universitetet var å fullføre en dietthistorie på noen i familien eller samfunnet og analysere næringssammensetningen i kostholdet deres. Jeg valgte min accomplice. Han jobber nattskift som brødbaker 5 ganger i uken. Han våkner kl 12.30 og legger seg kl 16.00. Det var veldig interessant å se at han faktisk er i en negativ energibalanse (mindre energi forbrukt enn energi brukt) på en typisk arbeidsdag og burde konsumere minst 1000 kJ til for å møte energibehovet hans. Jeg bestemte meg som et eksperiment for å fullføre en dietthistorie på meg selv da jeg føler meg sliten og lite energi noen timer etter å ha våknet hver dag. Resultatene viste at jeg faktisk spiser 2000-3000kJ beneath det anbefalte kostinntaket (RDI) for energi er. Så i løpet av de neste ukene skal jeg sakte justere kostholdsvanene mine for å øke energiinntaket. Det er STORT innlegg, jeg vet. Så hvis du har kommet så langt, gi deg selv en klapp på skulderen 😆🌈.

relaterte artikler

Back to top button